Sarme iz rerne

15/11/2017
"Ovo ukusno jelo svako treba da pripremi sopstvenim rukama, zato što je tako duplo ukusnije "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 848
  • Pregledi tokom meseca62
  • Pregledi tokom desmice11
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu sipajte ulje, čim se ugreje stavite izrendanu šargarepu da se proprži. Dodajte sitno iseckan praziluk i mleveno meso.

Dobro propržite i sipajte pirinač, kad se i on proprži i postane providan stavite alevu papriku. Sipajte oko jednu šolju vode i smesa vri dok ne upije vodu.

Začinite začinima. U svaki list kupusa stavite po jednu supenu kašiku smese i uvijte. Poređajte u namazan i dubok pleh. Polijte sa malo ulja, odozgo pokrijte listovima kupusa.

Sipajte vodu u pleh koliko da pokrije sarme i pecite na 180 stepeni oko jedan sat, dok pirinač ne omekša.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija