Najukusnija čorba od pasulja

15/11/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicPočetnik1415
"Mislite da ste probali svakakav pasulj, ali toliko ukusan i bogat - teško. Probajte i priznaćete, da je ovo najukusnija čorba od pasulja "
Priprema25 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno145 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano352
  • Pregledi tokom meseca352
  • Pregledi tokom desmice352
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj se natopi prethodne večeri ako je kupovni i niste sigruni da li će se lako skuvati, ako je domaći može da se natopi sat vremena pre nego što se počne sa kuvanjem.

Voda se sipa kad se pasulj ispere i stavlja se u novu veliku šerpu (ako se nabora i blago nabubri znači da je dobar). Stavlja se voda i stavlja se na ringlu. Kada provri voda se baca i stavlja se nova voda. Ponovo provri i izbacuje se voda.

Naliva se voda i treći, poslednji put, i treba da bude na dva prsta od ivice šerpe. Dok voda provri seče se povrće na sitno (možete da stavite još povrća - praziluk, patlidžan itd. - što više, to je ukusnija).

Kada voda provri stavlja se povrće i ponovo se čeka da provri. Nakon toga se sipaju dva prsta od flaše ulja i ostavlja se da vri sat i 30 minuta.

Na svakih 15 minuta se meša, da ne ostaje na dnu i doliva se hladna voda, koliko je isparila. Kada zrna napuknu, stavlja se so i ostavlja da vri još pola sata. Ponovo se maša i doliva se voda poslednji put. Nakon toga se dodaje konzerviran paradajz i ostavlja se da vri 15 minuta.

Pasulj se sklanja sa ringle i stavlja na hladnu radnu površinu. Dodaje se jedan paketić nane (ako imate domaću, još bolje) i bosiljka kao pola nane. Servira se vruća sa lepim belim hlebom i ako volite belim kravljim sirom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija