Bakine punjene paprike

16/11/2017
"Nisu samo pirinač i mleveno meso dovoljni baki da bi napunila paprike. Otkrijte njen tajni sastojak "
Priprema30 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno75 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 922
  • Pregledi tokom meseca836
  • Pregledi tokom desmice28
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • paprike - 10 - 12 komada
  • sok od paradajza - 500 ml
  • ulje - 50 ml
  • za nadev
  • ulje - 50 ml
  • luk - 2 velike glavice
  • mleveno meso - 300 g
  • krompir - 3 komada, veliki
  • pirinač - 150 g
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • biber - po ukusu
  • čubar - po ukusu
  • peršun - 5 - 6 strukova, svež
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Izrendajte luk i krompir odvojeno. Ugrejte ulje, propržite luk i mleveno meso oko 10 minuta.

Dodajte pirinač, krompir i začine, pržite dok ne ostanu na masti. Na kraju dodajte alevu paprikuu, mešajte na kratko i skinite nadev sa vatre.

Operite i očistite paprike od peteljke i semenki. Nožem isecite vrhove odozgo tako da ostane rupica.

Posolite paprike iznutra i napunite ih nadevom. Poređajte ih u pleh, prelijte paradajz sosom i ravnomerno pospite uljem.

Uvijte pleh aluminijumskom folijom i stavite ga u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni, pecite oko 30 minuta, nakon toga skinite foliju i pecite.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija