Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjene Paprike»Bakine punjene paprike

Bakine punjene paprike

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9902914k318
Bakine punjene paprike
Fotografije: Maria Simova
1 / 4
16/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
5
"Nisu samo pirinač i mleveno meso dovoljni baki da bi napunila paprike. Otkrijte njen tajni sastojak"

Potrebni sastojci

  • paprike - 10 - 12 komada
  • sok od paradajza - 500 ml
  • ulje - 50 ml
  • za nadev
  • ulje - 50 ml
  • luk - 2 velike glavice
  • mleveno meso - 300 g
  • krompir - 3 komada, veliki
  • pirinač - 150 g
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • biber - po ukusu
  • čubar - po ukusu
  • peršun - 5 - 6 strukova, svež
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Izrendajte luk i krompir odvojeno. Ugrejte ulje, propržite luk i mleveno meso oko 10 minuta.

Dodajte pirinač, krompir i začine, pržite dok ne ostanu na masti. Na kraju dodajte alevu paprikuu, mešajte na kratko i skinite nadev sa vatre.

Operite i očistite paprike od peteljke i semenki. Nožem isecite vrhove odozgo tako da ostane rupica.

Posolite paprike iznutra i napunite ih nadevom. Poređajte ih u pleh, prelijte paradajz sosom i ravnomerno pospite uljem.

Uvijte pleh aluminijumskom folijom i stavite ga u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni, pecite oko 30 minuta, nakon toga skinite foliju i pecite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: