Ukusne ćuftice u rerni

16/11/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3716
"Razmišljamo da osnujemo klub ljubitelja ćuftica, da bi na jednom mestu mogli da sakupimo sve ukusne recepte za ćuftice, kao što je ovaj ovde!"
Priprema25 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno40 min.
Porcije14
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 052
  • Pregledi tokom meseca80
  • Pregledi tokom desmice15
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 400 g, mešano
  • krompir - 2 komada, srednji
  • paprike - 1 crvena, velika
  • luk - 1 glavica, crni
  • kačkavalj - 80 - 100 g
  • biber - prstohvat
  • ruzmarin - prstohvat, suv
  • peršun - 3 - 4 struka, svež
  • so - po ukusu
  • ulje - za posudu
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu stavljamo mleveno meso i začinjavamo začinima (peršun se iseče na sitno) i solju po ukusu. U istu posudu redom rendamo očišćene i oprane: luk, papriku i krompir i rukama sve zamesimo, da se dobije homogena smesa.

Kačkavalj se iseče na male kocke, nakon toga pripremamo posudu u kojoj ćemo peći i blago je mažemo uljem (može da se zameni papirom za pečenje).

Nakon što je smesa gotova, uzimamo po malo od nje, blago je pritiskamo rukama, stavljamo po sredini kocku kačkavalja i uvijamo, tako da se dobiju srednje velike ćuftice.

Ređamo gotove ćuftice u posudu i čim smo završili sa njihovim oblikovanjem stavljamo ih da se peku u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni dok ne dobiju prijatnu koricu. Pečenje oduzima od 15 do 25 minuta u zavisnosti od rerne.

Nakon što su gotove ćuftice izvadimo ih iz posude i serviramo, dok su tople, da još bude tečan kačkavalj.

Ćuftice su mnogo lagane i mnogo mnogo ukusne.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti