Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Korpice»Brze i ukusne slane korpice od kačkavalja

Brze i ukusne slane korpice od kačkavalja

ZoriZori
Guru
7282345k206
Brze i ukusne slane korpice od kačkavalja
Fotografije: Zori
1 / 6
16/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Šta da vam kažemo - carevi smo delikatesa, zar ne"

Potrebni sastojci

  • kačkavalj - 400 g
  • jaja - 4 komada
  • brašno - 4 kašike
  • sveže mleko - 1 šolja
  • masline - 10 komada, bez koštica, zelene
  • kapar - 2 kašike
  • šunka - 300 g, nasečena
  • biber
  • kumin
* merne jedinice

Način pripreme

Kačkavalj se narenda na krupno rende.

Brašno se umuti sa mlekom i dodaju se jaja. U smesu se dodaju narendan kačkavalj, masline isečene na krugove, kapar, kumin i biber.

U prethodno podmazanu posudu za mafine stavlja se u svako gnezdo po jedno parče šunke i blago se nagužva. Moj kalup je za 12 mafina. Ostala šunka se iseče na kocke i doda se u smesu s kačkavaljem i ponovo se promeša.

U svaku korpicu od šunke se rasporedi smesa od kačkavalja pomoću kašike, posipa se odozgo biberom i kuminom. Korpice se stavljaju u donji deo prethodno zagrejane rerne na 180-200 stepeni sa uključenim ventilatorom.

Gotove su nakon 15-20 minuta, nakon što se zarumene.

Izuzetno su ukusne kako tople, servirane sa svežom salatom, tako i hladne - servirane kao predjelo.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: