Slana torta sa kuvanim jajima

16/11/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3055
"Svako doba dana je pogodno da se odseče parče slane torte sa kuvanim jajima "
Priprema60 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno120 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano822
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo krompire, oljuštimo ih. Skuvamo prepeličja jaja i oljuštimo. Isečemo svinjski file na tanke lente, kačkavalj i krastavce narendamo. Majonez pomešamo sa kiselim mlekom i promešamo.

Pravougaoni kalup za tortu s unutrašnje strane obložimo streč folijom da se očuva svežina. Narendamo jedan krompir i rasporedimo po dnu, odozgo narendamo dva i po jaja i prekrijemo krompire.

Narendamo kačkavalj i prekrivamo jaja, stavljamo trećinu sosa. Preko sosa narendamo 4 krastavčića. Preko njih rasporedimo polovinu isečenog filea na parčiće.

Stavljamo sos. Sledi drugi krompir, narendamo, posle preostala jaja, stavljamo sos, krastavčiće, file, sos i završavamo narendanim krompirom.

Preostala dva krompira pomešamo s maslacem i solju po ukusu i dobro izgnječimo dok se ne dobije kremasta, meka i vazdušasta smesa. Stavljamo u špric sa zvezdastim nastavkom.

Na odgovarajući poslužavnik ili tanjir okrećemo salatu, sklanjamo streč foliju i dekorišemo po želji.

Prepeličja jaja pažljivo sečemo na jednake polovine, od njih oblikujemo polucvetove. Trake od kore krastavaca stavljamo kao grančice, od drugih traka pravimo listove. Ukrasimo listićima peršuna.

U najlon kesi stavljamo kašičicu kečapa i crtamo preko jaja. Špricom našpricamo celu tortu.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija