Način pripreme
Skuvamo krompire, oljuštimo ih. Skuvamo prepeličja jaja i oljuštimo. Isečemo svinjski file na tanke lente, kačkavalj i krastavce narendamo. Majonez pomešamo sa kiselim mlekom i promešamo.
Pravougaoni kalup za tortu s unutrašnje strane obložimo streč folijom da se očuva svežina. Narendamo jedan krompir i rasporedimo po dnu, odozgo narendamo dva i po jaja i prekrijemo krompire.
Narendamo kačkavalj i prekrivamo jaja, stavljamo trećinu sosa. Preko sosa narendamo 4 krastavčića. Preko njih rasporedimo polovinu isečenog filea na parčiće.
Stavljamo sos. Sledi drugi krompir, narendamo, posle preostala jaja, stavljamo sos, krastavčiće, file, sos i završavamo narendanim krompirom.
Preostala dva krompira pomešamo s maslacem i solju po ukusu i dobro izgnječimo dok se ne dobije kremasta, meka i vazdušasta smesa. Stavljamo u špric sa zvezdastim nastavkom.
Na odgovarajući poslužavnik ili tanjir okrećemo salatu, sklanjamo streč foliju i dekorišemo po želji.
Prepeličja jaja pažljivo sečemo na jednake polovine, od njih oblikujemo polucvetove. Trake od kore krastavaca stavljamo kao grančice, od drugih traka pravimo listove. Ukrasimo listićima peršuna.
U najlon kesi stavljamo kašičicu kečapa i crtamo preko jaja. Špricom našpricamo celu tortu.