Način pripreme
Sipajte u posudu smeđi šećer i maslac i stavite ih na ringlu. Ostavite da se karamelizuje. Oljuštite banane i stavite ih u karamel na 3-4 minuta.
Dodajte sok od limuna i ostavite banane još nekoliko minuta. Pažljivo ih izvadite i ostavite da se ohlade. Jaja umutite sa šećerom.
Dodajte pavlaku, ulje, brašno s praškom za pecivo i esenciju. Namažite maslacem kalup za kolač (18-20 cm) i pospite ga brašnom.
SIpajte polovinu smese. Odozgo poređajte kolutiće od jedne banane. Sipajte preostali deo smese. Pecite na 180 stepeni 25-30 minuta.
Izvadite kolač iz rerne i ostavite ga da se ohladi. Zagrejte preostali karamel sos (od banana) i u njega nalijte pavlaku (zagrejanu).
Mešajte dok se ne istopi karamel i sos se ne zgusne. Stavite kolač u odgovarajući tanjir. Poređajte kolutiće druge banane i prelijte karamel sosom.