Francuske kiflice sa medenom koricom

17/11/2017
Anonymous
odAnonymousDžedaj2697
"Izdašni, mekani, ukusni - savršenstvo je završeno "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije7
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano648
  • Pregledi tokom meseca39
  • Pregledi tokom desmice10
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Kvasac aktiviramo u blago zagrejanom mleku s kašičicom šećera. Ostavljamo 8-10 minuta da naraste;

2. Prosejemo brašno sa solju u posudi i pravimo udubljenje u koje razbijemo jedno jaje, sipamo šećer i četvrtinu istopljenog maslaca, kao i narasli kvasac s mlekom;

3. Zamesimo testo koje mesimo bar deset minuta i meseći dodajemo još četvrtinu maslaca. Stavljamo nazad u posudu (posipamo brašnom ili namastimo, da se ne zalepi) i ostavljamo da naraste jedan sat;

4. Podelimo naraslo testo na 6-7 jednakih lopti i razvijamo u tanke kore, dok svaku od njih mažemo obilno sa ostatkom maslaca. Stavljamo ih jednu preko druge i prelazimo oklagijom odozgo, tako što ih spljeskamo, tako da se dobije kora debljine pola centimetra ili čak tanju;

5. Sečemo oštrim nožem na jednake trouglove i uvijamo u kiflice. Poređamo ih na rastojanju u plehu od rerbe preko papira za pečenja i ostavljamo da narastu još jednom 40 minuta;

6. Umutimo drugo jaje s malo vodice i nekoliko kapi ulja i mažemo kiflice sa silikonskom četkom. Pečemo na 190 stepeni (samo donji grejač) u prethodno zagrejanoj rerni oko 20 minuta ili dok ne porumeni;

7. Pripremamo kašike meda pomešane s malo vode i mažemo obilno gotove i još vruće kiflice. Medena korica osim dodatne slatkoće daje i veoma lep glanc za zavodljiv izgled.

Seriramo sa šoljom toplog mleka ili kafe.

Nek vam je slatko!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija