Pečeni luk u rerni

17/11/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3455
"Jedinstveno meze kojim ćete pokupiti ovacije svih gostiju "
Priprema10 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 375
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom desmice7
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • luk - 6 glavica, sladak
  • maslinovo ulje - 3 - 4 kašike
  • balsamiko sirće - 2 kašike
  • so
  • biber
  • peršun - 1 kašike, svež ili origano
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite glavice luka i isecite ih na kriške veličine oko 2 cm. Poređajte ih jednju do druge u posudu za pečenje čije ste dno prethodno namazali sa 1-2 kašike maslinovog ulja.

Pomešajte ostatak maslinovog ulja sa balsamiko sirćetom i dobijenom emulzijom prelijte luk. Začinite solju i biberom. Luk pecite oko 40-45 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni u rerni dok ne dobije braon boju i ne omekša.

Pre serviranja pospite sitno isečenim svežim peršunom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti