Brauni od bundeve bez šećera

18/11/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3012
"Super desert koji će naterati vaše prijatelje da priznaju da ste nesumnjivi majstor u kuhinji "
Priprema45 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano379
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • bundeva - pola male bundeve
  • jabuke - 1 komad, mala
  • suvo grožđe - 20 g
  • banane - 1 komad (prezrela)
  • jaja - 2 komada (srednje veličine)
  • kakao - 2 kašike, sirov
  • kokos - 1 kašika
  • soda bikarbona - na vrh noža
  • brašno od spelte - 2 kašike
  • brašno od smena lana - 2 kašike
  • susamov tahinni - 2 kašike
  • zrna kakaa - za garniranje
  • marmelada od šljiva - za garniranje po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Bundevu - oljuštena i isečena na krupne kocke, jabuku (neoljuštenu), bez semenki i suvo grožđe, stavljamo da se ispeku pod poklopcem, da se izdinstaju i brže omekšaju.

Kad se ohlade stavljamo ih u blender. Na kratko blendiramo i u posudu dodajem bananu, jaja, kakao, kokos, brašno od spelte i lanenog semena, sodu. Ponovo blendiramo, da dobijemo glatku smesu za kolač.

U malu posudu za pečenje s papirom za pečenje postavljenim na dno, sipam smesu. Zagladim odozgo i dodajem tu i tamo susamov tahini. Rasporedim blago viljuškom tahini tako da ostane na površini.

Brauni se peče na srednje jakoj temperaturi dok ne bude gotovo (dok čačakalica ne bude suva).

Servira se ohlađeno.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija