Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Pužići»Puževi od lisnatog testa i lešnika

Puževi od lisnatog testa i lešnika

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4989k431
Puževi od lisnatog testa i lešnika
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
18/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
12
"Toliko ukusne i toliko lake za pripremu puževe od lisnatog testa naći ćete samo kod nas"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 500 g
  • ulje - za mazanje
  • žumance - 1 komad, za mazanje
  • nadev
  • lešnici - 3/4 šolje
  • šećer - 2 kašike
  • neskvik - 1 kašika
  • keks - 2 paketa, mleveni keks
  • cimet - 1 ravna kašičica
  • sirup
  • šećer - 2 šolje
  • voda - 2 i 1/2 šolje
  • sok od limuna - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Lešnici se istucaju drvenim tučkom na sitno. U posudi se pomešaju istucani lešnici sa šećerom, namrvljeni keks, cimet, neskvik. Smesa se promeša.

Odmrzne se lisnato testo na sobnoj temperaturi, razvije se u pravougaonik na radnoj površini posutoj brašnom. Namaže se uljem i posipa se obilno smesom od lešnika.

Uvija se u rolat i iseče na krugove debljine od 1 do 1, 5 cm. Poređaju se na papir za pečenje, odozgo i sa strane se namažu umućenim žumancem.

Peku se u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni oko 20-25 minuta dok se ne dobije zlatasta boja i izvadi se posuda da se ohlade.

Pomašaju se šećer, voda, limunov sok i kuva se sirup pet minuta. Potapaju se puževi jedan po jedan u sirup i ostavljaju se da se dobro upiju. Vade se u tanjir i ohlađeni se serviraju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: