Pečeno kestenje

18/11/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj2460
"Kažu da jesen dolazi sa aromom pečenog kestenja "
Priprema25 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno50 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano311
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Natopite kestenje bar na sat vremena u haldnoj vodi. Nakon toga ih ocedite i pomoću oštrog noža isecite njihove oštre krajeve u krug. Sa tupe strane napravite razreze kao krstiće.

Stavite kestenje u posudu za pečenje, pokrijte ih aluminijumskom folijom i stavite da se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-25 minuta. S vremena na vreme protresite posudu za pečenje.

Nakon što istekne 25 minuta, ako kestenje nije gotovo i omekšalo, ostavite ga još desetak minuta u toploj, ali isključenoj rerni. Nakon toga gotovo kestenje po želji se ljušti i servira.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija