Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Pečeno kestenje

Pečeno kestenje

EfrosiaEfrosia
Džedaj
51715011198
Pečeno kestenje
Fotografije: Nina Ivanova
2 / 8
18/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
50 min.
"Kažu da jesen dolazi sa aromom pečenog kestenja"

Potrebni sastojci

  • kestenje - 1 kg
* merne jedinice

Način pripreme

Natopite kestenje bar na sat vremena u haldnoj vodi. Nakon toga ih ocedite i pomoću oštrog noža isecite njihove oštre krajeve u krug. Sa tupe strane napravite razreze kao krstiće.

Stavite kestenje u posudu za pečenje, pokrijte ih aluminijumskom folijom i stavite da se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-25 minuta. S vremena na vreme protresite posudu za pečenje.

Nakon što istekne 25 minuta, ako kestenje nije gotovo i omekšalo, ostavite ga još desetak minuta u toploj, ali isključenoj rerni. Nakon toga gotovo kestenje po želji se ljušti i servira.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: