Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Makarone u Rerni»Fusili sa sosom Bolonjeze i Bešamel prelivom

Fusili sa sosom Bolonjeze i Bešamel prelivom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3652k228
Fusili sa sosom Bolonjeze i Bešamel prelivom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
20/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Svaki zalogaj od ovih fusilija sa sosom Bolonjeze i Bešamel prelivom, doneće vam garantovano uživanje"

Potrebni sastojci

  • fusili - 250 g
  • za sos
  • mleveno meso - 300 g
  • paradajz pire - 200 - 300 g
  • beli luk - 3 čena
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • crno vino - 100 ml
  • slanina - 100 g
  • pavlaka - 150 ml, za kuvanje
  • za Bešamel
  • maslac - 50 g
  • brašno - 2 kašike
  • sveže mleko - 500 ml
  • žumanca - 3 komada
  • kačkavalj - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite slaninu na kocke i zapržite je u malo ulja. Dodajte na kocke isečenu šargarepu, luk i beli luk. Nakon 5 minuta dodajte mleveno meso i mešajte da ne ostanu grudvice.

Dodajte paradajz pire, vino, prstohvat bibera i bosiljak. Ostavite sos na slaboj vatri oko 40 minuta. Na kraju nalijte pavlaku. Nakon 3-4 minuta sklonite sa ringle. Dodajte fusile u sos i promešajte.

Sipajte špagete u posudu za pečenje. Pripremite bešamel, istapajući maslac, dodajte brašno i na kraju nalijte mleko. U posudi umutite jaja i u tankom mlazu ih dodajte u Bešamel.

Promešajte dobro i prelijte fusili. Pospite polovinom narendanog kačkavalja. Pecite jelo na 200 stepeni oko 30 minuta. Izvadite iz rerne i pospite preostalim kačkavaljem. Vratite nazad na još 5 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: