Torta sa karamel kremom od bundeve

20/11/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4198
"Torta, koju ćete želeti da podelite sa prijateljima "
Priprema35 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno50 min.
Porcije9
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano190
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za tortu - 3 komada, kakao
  • sveže mleko - 800 ml
  • šećer - 200 g
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 70 g
  • pire od bundeve - 250 g
  • maslac - 100 g
  • pavlaka - 200 ml + 200 ml za mazanje
* merne jedinice

Način pripreme

Šećer karamelizujte zajedno sa 1 kašikom vode. Nalijte se 600 ml mleka i ostavite da provri.

Jaja umutite s brašnom i ostatkom mleka. Dodajte ih u tankom mlazu u karamel. Sipajte nazad u šerpu i kuvajte dok se ne zgusne.

Na kraju dodajte pire od bundeve i maslac. Promešajte dobro i ostavite da se ohladi.

Kada se ohladi sipajte pavlaku i dobro umutite.

Na odgovarajuću podlogu stavite jednu koru. Namažite je kremom, prekrijte drugom korom.

Opet namažite i prekrijte trećom korom.

Kore sirupirajte zaslađenim svežim mlekom. Namažite tortu umućenom pavlakom i ukrasite po želji.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti