Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Laka torta s čokoladnom glazurom

Laka torta s čokoladnom glazurom

Stanislava ArmyanovaStanislava Armyanova
Inovator
1812866660
Laka torta s čokoladnom glazurom
Fotografije: Stanislava Armyanova
1 / 5
23/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Jedan-dva i torta je gotova, sada samo treba da je probate"

Potrebni sastojci

  • maslac - 125 g
  • šećer u prahu - 80 g
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 130 g, kristal
  • brašno - 330 g
  • kakao - 1 kašika
  • prašak za pecivo - 5 g
  • za preliv
  • čokolada - 1 komad, mlečna
  • maslac - 40 g
* merne jedinice

Način pripreme

1. Belanca se razdvoje od žumanaca.

2. Belanca se umute sa kristal šećerom u zdravu vazdušastu masu.

3. Maslac se umuti sa šećerom u prahu dok ne pobeli. Nakon toga se dodaju žumanca jedno po jedno uz neprestano mešanje. Dve smese se pomešaju i lagano sjedine.

4. Brašno, zajedno s praškom za pecivo i kakaom, se proseje i dodaje u smesu. Gotovo testo se sipa u kalup za kolač, namazanu uljem i posutu brašnom.

5. Peče se na 180-200 stepeni oko 30-40 minuta.

6. Na vodenoj pari se istope čokolada i maslac. Nakon hlađenja se preliva čokoladnom glazurom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: