Ređano zapečeno jelo sa pilećim grudima i povrćem

23/11/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3209
"Znate da volimo red - zato je današnji ukusan predlog ređano pečeno jelo sa pilećim grudima i povrćem "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano213
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pileće grudi na zalogaje. Zagrejte oko 2-3 kašike ulja i stavite meso da se dinsta, nalivajući malkice vode i blago posolite s prstohvatom soli.

Mešajte povremeni i disntajte pod poklopcem oko 15-20 minuta nakon čega sklonite s ringle.

Oljuštite krompir i luk i isecite ih na krugove.

Uzmite posudu za pečenje i na dno poređajte krugove krompira. Preko njih stavite luk, deleći ga na parčiće. Preko njega rasporedite parčiće pilećeg mesa, između kojih stavite nekoliko lovorovih listića.

Ocedite vodu iz konzerve s boranijom i rasporedite je ravnomerno preko mesa.

Isecite paradajz na krugove i poređajte preko boranije. Odozgo pospite sitno iseckanim belim lukom.

U toploj vodi rastvorite kocku pilećeg bujona, alevu papriku i začin od povrća. Ovim bujonom prelijte jelo.

Odozgo prelijte uljem i stavite posudu u zagrejanu rernu na oko 40 minuta na 180 stepeni.

Za to vreme spremite preliv, muteći jaja s dva prstohvata soli, biberom, brašnom i kiselim mlekom.

Kada je jelo skoro gotovo, izvadite ga iz rerne i prelijte ga prelivom, nakon toga ga vratite nazad na oko 10-15 minuta, da se zapeče odozgo.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija