Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Umak»Krem-umak sa karfiolom i gorgonzolom

Krem-umak sa karfiolom i gorgonzolom

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211403k126
Krem-umak sa karfiolom i gorgonzolom
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 4
23/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Najveći hit žurki sad su umaci, a najukusniji umak se pravi sa karfiolom i gorgonzolom po ovom receptu"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 1 srednja glavica
  • pirinač - 100 g
  • gorgonzola - 80 g
  • krompir - 1 komad
  • bujon - 750 ml, od povrća
  • kisela pavlaka - 2 kašike
  • maslac - 60 g
  • beli luk - 1 čen
  • praziluk - struk, beli deo
  • so
  • masline - 3 komada
  • majčina dušica
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajuću šerpu sipamo bujon od povrća. U njega stavljamo pirinač da vri na slaboj tihoj vatri.

Karfiol operemo i podelimo na ružice. Nakon 15 minuta stavljamo ružice karfiola, krompir na četvrtine i posolimo. Blanširamo povrće, a pirinač dokuvamo.

Procedimo kroz cediljku.

U tiganj stavljamo grudvu maslaca i izdinstamo sitno iseckan praziluk i čen belog luka. Dodajemo 1-2 kašike bujona od povrća.

Nakon što omekša dodajemo sitno isečen skuvani karfiol i majčinu dušicu. Na kraju iskidamo gorgonzolu.

Izgnječimo sastojke viljuškom u pire ili blendiramo (karfiol ne pasiramo jer se uništava njegova struktura).

Dodajemo pirinač, izgnječen krompir, pavlaku i solimo ako je neophodno. Na kraju dodajemo nekoliko maslina isečenih na sitno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Top recepti