Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Specijalitet Carski šator

Specijalitet Carski šator

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3672k232
Specijalitet Carski šator
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
23/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Jedan čudesan način da naterate svoje goste da se osećaju zaista specijalno"

Potrebni sastojci

  • za rolne
  • svinjske šnicle - 4 komada
  • univerzalni začin - začin za svinjetinu
  • za nadev
  • jaja - 1 komad
  • pečurke - 2 - 3 komada
  • slanina - 50 g, dimljena
  • topljeni sir - 50 g
  • masline - 10 komada
  • kiseli krastavčići - 1 - 2 komada
  • crno vino - 50 ml
  • za šiš
  • kačkavalj - 200 g
  • šunka - 200 g
  • topljeni sir - 200 g
  • za pohovanje
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 3 kašike
  • prezle - 50 g
  • za sos
  • pečurke - 250 g
  • pavlaka - 200 ml, za kuvanje
  • belo vino - 100 ml
  • so
  • biber
  • za dekoraciju
  • paradajz
  • masline
  • limun
* merne jedinice

Način pripreme

Pomoću tučka istanjite šnicle. Posolite i pospite začinom. Ostavite ih u frižider dok pripremate nadev. U tiganju s malo ulja izdinstajte pečurke. Isecite jaje, masline, krastavčiće i topljeni sir na kocke. Slaninu isecite na štapiće.

Uzmite jednu šniclu, preko nje stavite nadev i uvijte u rolnu. Tako uradite i sa ostalim proizvodima. Poređajte rolnice u posudu za pečenje. Sipajte vino, malo vode i ulje. Uvijte folijom i pecite na 200 stepeni oko 40 minuta. Pred kraj pečenja skinite foliju i dopecite. Šunka, kačkavalj i sir se iseku na jednake kocke.

Poređajte ih na ražnjiće, za svaku porciju treba napraviti ražnjić sa kačkavaljem, ražnjić sa šunkom i ražnjić sa topljenim sirom. Umutite jaja sa malo soli i bibera. Pohujte ih u sledećem redu - brašno, jaje, prezle, jaje i ispržite dok ne dobiju zlatastu boju s obe strane. Zagrejte malo ulja i izdinstajte isečene kriške pečuraka. Sipajte vino i pavlaku. Nakon 2-3 minuta sklonite s ringle. Vreme je da sklopimo jelo.

U tanjir stavite rolnicu. Prelijte je sa dve kašike sosa. Uzmite po jedan šiš (šunka, kačkavalj, topljeni sir) i pažljivo ih ispravit ena gore, da liši na šator. Stavite odozgo polovinu paradajza da ih spojite. Ukrasite kriškama limuna i maslinama. Po želji možete da dodate prženi krompir.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: