Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Korpice»Slane punjene pogačice

Slane punjene pogačice

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8102703k264
Slane punjene pogačice
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
23/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Radost za oči i uživanje za nepce - sjajne slane punjene pogačice, kojima možete prijatno da iznenadite svoje goste"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 300 g
  • jaje - 1 komad (samo žumance)
  • šunka - 100 g
  • kukuruz - 1 šolja
  • grašak - 1 šolja
  • majonez - 100 g
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • biber
  • peršun - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Od ohlađenog lisnatog testa iseče se trideset jednakih krugova pomoću kalupa ili čaše. U sredini dvadeset od njih se izrežu krugovi manjeg prečnika. Krugovi sa otvorom stavljaju se preko onih bez otvora.

Formira se nešto poput posudica. Srednji, isečen deo služi kao poklopac. Da bi se zalepili odvojeni delovi, umuti se jedno žumance i njim se namažu krajevi krugova bez otvora koji služe kao osnova.

Odozgo se stavlja krug sa rupom, namaže se žumancem, opet krug i opet žumance. Žumancem se namažu i poklopci. Pogačice i poklopci se ispeku u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Nadev se priprema tako što se pomešaju kukuruz, grašak, šunka isečena na sitne kocke, majonez i kiselo mleko. Smesa sa dobro promeša i začinjava biberom po ukusu.

Kašikom se uzima smesa i njom se pune ohlađene pogačice.

Ukrašavaju se strukom peršuna. Odozgo se stavlja po jedan poklopac.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: