Način pripreme
Za pripremanje kore pomešamo u posudi brašno, šećer, kakao i prašak za pecivo i promešamo dok se ne dobije homogena suva smesa. Istopimo maslac i sipamo ga u suvu smesu. Počinjemo da mesimo rukama dok ne dobijemo lepljive mrvice.
Stavljamo papir za pečenje na dno kalupa za tortu sa pokretnim prstenom. Deo koji se skida treba da je sklonjen i da je ostala osnova. Preko papira stavljamo prsten posude i zatvaramo, tako da je papir učvršćen.
Sipamo polovinu smese za koru preko papira na dnu i kašikom pritiskamo i formiramo osnovu čizkejka.
Za pripremu krema treba obavezno da koristimo ručni mikser, a ne mikser, da bi se dobila fina tekstura. U posudu sipamo sitan sir i šećer i pasiramo oko 2-3 minuta.
Nakon toga dodajemo jaja, vanilin šećer i kiselu pavlaku i pasiramo još 2-3 minuta dok ne dobijemo gladak krem. Sipamo krem preko osnove. Preostali deo mrvica za koru posipamo ravnomerno preko krema koji smo sipali.
Pečemo na 150 stepeni oko 25 minuta, pazeći da ne premašimo vreme pečenja i da se čizkejk ne prepeče i da ne bude suv iznutra.
Ne brinite se ako se trese kad ga izvadite iz rerne, učiniće vam se da nije dovoljno pečen - to vreme za pečenje mu je dovoljno.
Nakon što se desert ohladi stavljamo ga u frižider bar na 4-5 sati da se dobro stegne.