Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Zapečena Jela»Porodično zapečeno jelo sa hlebom

Porodično zapečeno jelo sa hlebom

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5009k433
Porodično zapečeno jelo sa hlebom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 4
24/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Đakonija za celu porodicu - vidite kako da obradujete sve kod kuće"

Potrebni sastojci

  • inetegralni hleb - 6 malih kriški
  • preliv
  • ulje - 4 - 5 kašika
  • luk - 1 glavica
  • kobasica - 60 g
  • masline - 5 - 6 komada
  • paradajz - pola komada
  • paprike - 1 komad
  • peršun
  • mladi luk - pera
  • so - po ukusu
  • biber
  • jaja - 3 komada
  • kačkavalj - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

U malu posudu za pečenje namazanu uljem poređaju se kriške hleba kao kora. Praznina između njih se popuni jednom od kriški isečenom na parčiće.

Zagreva se ulje u tiganju, zapržimo sitno isečen luk i papriku dok ne omekšaju.

Dodaje se paradajz, oljušten i isečen na kocke, začini se solju i biberom. Sklanja se sa ringle da se blago ohladi.

U posudi se umute jaja viljuškom, dodaje se smesa iz tiganja, isečene kocke kobasice po izboru, parčići masline i peršun.

Polovina narendanog kačkavalja se dodaje u smesu od jaja i meša se. Rasporedi se preko hlebne osnove. Odozgo se posipa preostalim kačkavaljem.

Pečemo u zagrejanoj rerni na 190 stepeni 15-20 minuta, dok se poslednjih deset minuta zapeče samo odozgo za zlatastu koricu.

Iseče se na 4 parčeta, posipa se percima mladog luka i servira sa šoljom čaja. Brzo, lako i ukusno :)))

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: