Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Turšija u plastičnim bocama

Turšija u plastičnim bocama

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k420
Turšija u plastičnim bocama
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 2
25/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
90 min.
"I specijalan predlog za one kojie nemaju mesta za kabastu burad - vidite kako se pravi bogata turšija u plastičnim bocama"

Potrebni sastojci

  • paradajz - paprike - 3 kg
  • karfiol - 3 kg
  • šargarepe - 2 kg
  • paprike - 2 kg, zelene
  • sirće - 2 litra
  • ulje - 1 šolja
  • med - 580 ml
  • so - 400 g
  • šećer - 400 g
  • beli luk - 3 - 4 glavice
  • celer - listovi
  • lovorov list
  • piment - u zrnu
  • biber - u zrnu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo povrće, operemo i isečemo. U šerpu stavljamo sirće, ulje, šećer, med, so i začine.

Beli luk ostavimo u čenovima. Stavljamo šerpu na ringlu da provri i ostavljamo dok se sve ne rastvori, mešajući s vremena na vreme.

Uzimamo plastične boce širokih grla i stavljamo svo isečeno povrće. Da bi bilo lakše potrebne su nam veće boce ili one koje su od 20 litara.

Prelivamo toplom marinadom nekon čega dolivamo vodu do dve trećine zapremina boca. Zatvaramo poklopcima i mućkamo po nekoliko puta dnevno, tokom nedelju dana.

Da bi nam bilo lakše prilikom vađenja gotove turšije, gornji deo boce isečemo, da se dobije širi otvor. Poklapamo bocu odsečenim parčetom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: