Posni kolač sa ratlukom

25/11/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3002
"Garantujemo da je postan i obećavamo da je neverovatno ukusan "
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije9
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano631
  • Pregledi tokom meseca32
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 2 šolje
  • griz - pola šolje, pšenični
  • šećer - 1 i po šolja
  • soda bikarbona - 1 i po kašičica
  • jabukovo sirće - 3 kašike
  • voda - 1 šolja, topla
  • vanila - 1 komad
  • ulje - pola šolje
  • ratluk - 1 kutija, u boji
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite ratluk na tanke kriške. U posudi pomešajte prosejano brašno, griz i šećer.

Odvojeno ugasite sodu u sirćetu i pomešajte ih s vodom, uljem i vanilom. Dodajte tečne sastojke u suve i promešajte mnogo dobro.

Podmažite i pospite brašnom posudu 20 sa 20 cm i sipajte gotovu smesu. Odozgo poređajte isečen ratluk i ako želite pospite orasima.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija