Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Janija»Mesarski paprikaš sa šarenim svinjskim mesom

Mesarski paprikaš sa šarenim svinjskim mesom

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4989k431
Mesarski paprikaš sa šarenim svinjskim mesom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
25/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Ukusan je topao, još ukusniji sa čašom vina, ali najukusniji je kada ga podelite s ljudima koje volite"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 400 g, masno
  • ulje - 4 kašike
  • praziluk - 2 tanka struka
  • brašno - 1 ravna kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • biber
  • čubar
  • peršun
  • crno vino - 50 ml
  • voda - 250 ml, topla
  • lovorov list - 2 - 3 komada
  • plave šljive - 2 komada, suve
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganju se zagreva ulje, meso se iseče na parčiće i zaprži se dok ne porumeni.

Dodaje se praziluk očišćen i isečen na polumesece.

Kuva se dok ne omekša. Posipa se brašnom i meša se da se proprži, dodaje se aleva paprika i sipa se crno vino i topla voda.

Začinjava se solju, biberom, lovorovim listom i suvim plavim šljivama isečenim na trake.

Kuva se na tihoj vatri dok meso ne bude gotovo. Posipa se peršunom i servira se. Može da se garnira s krompir pireom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: