Trouglaste pitice sa gotovim korama

27/11/2017
"Znate kako je kod pitica - nije važan oblik, nego ukus. Ove su veličanstvene "
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije7
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 554
  • Pregledi tokom meseca121
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 400 g, fine
  • jaja - 3 komada
  • sir - 250 g
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1/2 kesice
  • ulje - 50 ml
  • maslac - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremamo nadev. U posudi umutimo dva jajeta i jedno belance. Dodajemo mrvljeni sir i kiselo mleko u kojem smo rastvorili prašak za pecivo.

Sve promešamo da se sastojci dobro pomešaju. Kravlji maslac rastopimo i pomešamo sa uljem.

Uzimamo jednu koru, namažemo sa malo masti uz pomoć četke i stavljamo preko nje drugu koru. Nju takođe namažemo. Kore se presavijaju na dva dela po dužini tako da se dobija duga i uska traka.

Namažemo ponovo mašću. Kašikom uzimamo od nadeva i rasporedimo preko dobijene trake.

Pitice oblikujemo tako što uzimamo jedan od donjih uglova i presavijamo po dužini trake.

Ponavljamo dok se ne presavije cela kora. Oko ostane mali deo kora, ona se presavije u oblikovani džep, dobijen prilikom savijanja. Pitice ređamo u pleh, obložen papirom za pečenje.

Namažemo umućenim žumancem, koji smo ostavili, i stavljamo da se peče u ugrejanoj rerni na 190 stepeni dok ne dobije lepu zlatnu boju.

Kad izvadimo iz rerne poprskamo sa malo vode i na kratko pokrivamo čistom pamučnom krpom.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija