Neodoljiva keks torta

27/11/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3209
"Lep izgled i sjajan ukus - šta više može čovek da poželi od jedne torte?"
Priprema40 min.
Ukupno40 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 213
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • maslac - 125 g
  • keks - 3 pakovanja, sa maslacem (pravila sam je i sa keksom drugog ukusa)
  • bela čokolada - 2 komada
  • kisela pavlaka - 400 g
  • tečna pavlaka - 200 ml
  • sveže mleko - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Na vodenoj pari ili u mikrotalasnoj peći na kratko se istope maslac i bela čokolada. Ostavlja se da se blago ohladi. Za to vreme se mikserom umuti tečna pavlaka.

Pomešaju se blago špatulom istopljena čokolada, kisela pavlaka i umućena tečna pavlaka.

Keks se natapa na kratko u svežem mleku i ređa se u okrugli kalup za tortu s prstenom koji se skida.

Prazna mesta se popune izlomljenim keksom, Stavlja se 1/3 krema. Opet red keksa, krem, keks i na kraju se završava kremom. Stavlja se u frižider na jednu noć. Skida se prsten i ukrašava se po želji.

Može da se pospe samo kokosovim nbrašnom i pretvoriće se u Rafaelo.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija