Turska baklava od gotovih kora

28/11/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicPočetnik2200
"Poznata i voljena turska baklava brzo i lako može da se spremi i sa gotovim korama i opet će biti toliko ukusna, želite li da se kladimo "
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 492
  • Pregledi tokom meseca155
  • Pregledi tokom desmice7
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • kore - 1 pakovanje za baklavu
  • orasi - 300 g, mleveni
  • maslac - 250 g
  • ulje - veoma malo
  • šećer - 600 g
  • voda - 400 ml
  • limun - 1 kriška
* merne jedinice

Način pripreme

Istopite maslac i dodajte veoma malo ulja. Izaberite odgovarajuću posudu. Sipajte 2 kašike masnoće na sve tri kore.

Samleveni orasi se stavljaju na 1/2 pakovanja kora, eto zašto je potrebno da prethodno prebrojite koliko je listova.

Nakon što poređate baklavu isecite je na rombove. Stavite je da se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Sirup se priprema od 600 g šećera i 400 ml vode.
Nakon što je sirup gotov, dodajete mu krišku limuna, da se ne ušećeri.

Preporučuje se da se vreo sirup doda u ohlađenu baklavu.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija