Način pripreme
Izvadite 1 kesicu suvog kvasca i stavite u 1 šolju toplog mleka sa 2 supene kašike brašna i 1/2 supene kašike šećera. Umutite dva jajeta sa kiselim mlekom, uljem, sirćetom i solju. U tečne sastojke dodajte kvasac i počnite da dodajte brašno.
Mešajte dok ne postane teško da se meša kašikom. Počnite da mesite i dodajte brašno dok se ne dobije meko, elastično testo, koje se ne lepo po rukama.
Pokrijte ga u posudi da se ne osuši i da se ne dobije korica. Ostavite da se udvostruči. Nakon toga ga izvadite i razvijte oklagijom jednu veliku elipsu. Donju polovinu isecite na trakice, a gornju namažite maslacem, ugrejanom na vatri.
Počnite da uvijate od namazane strane dok ne dobijete rolat. Pažljivo ga podignite i stavite u prethodno namazan pleh, uvijte ga u oblik puža. Ostavite ponovo da nadođe, premažite žumancem i pospite semenkama.
Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 150 stepeni, kad stavite pogaču pojačajte na 170 stepeni i pecite dok ne porueni. Pogača bude kao pamuk - garantujem odličan rezultat.
Prijatno!