Jednostavna slana torta s tikvicama

29/11/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3455
"Naš novi favorit među slanim tortama Pogledajte, probajte i podelite "
Priprema25 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno105 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano145
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni; Kalup za tortu pokriven papirom za pečenje.

Počinje se sa tikvicama. Očiste se, ali se ne ljušte, iseku se na kolutove i stave u pljosnatu posudu za pečenje s papirom u rernu da se zapeku na 200 stepeni dok ne omekšaju i dobiju blagu preplanulost.

Na krupno rende se narenda kačkavalj. Ostavlja se sa strane. Očišćene pečene paprike se iseku na štapiće.

Iseku se luk i beli luk. Pečurke se iseku na kriške. Sotiraju se u maslinovom ulju dok ne budu gotove. Ostavljaju se sa strane.

U posudi se umute, na manjoj brzini miksera, krem sir zajedno sa jajima i kiselom pavlakom. Dodaje se usitnjen bosiljak. Pečene paprike se dodaju kao i sotirane pečurke, luk i beli luk. Promeša se.

Na kraju se dodaju kačkavalj i tikvice. Promeša se i sipa se u kalup. Peče se na 180 stepeni oko 1 sat.

Blago se ohladi, oslobađa se od kalupa, posipa se usitnjenom mirođijom i servira u obliku parčića torte.
slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti