Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od Povrća»Salata Toskana sa belim pasuljem, sušenim paradajzom i rukolom

Salata Toskana sa belim pasuljem, sušenim paradajzom i rukolom

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2183k218
Salata Toskana sa belim pasuljem, sušenim paradajzom i rukolom
Fotografije: marcheva14
1 / 3
29/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
6
"Mirisna, nestandardna i neverovatno ukusna - hoćete li probati našu salatu Toskanu?"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 200 g, kuvan (krupan)
  • sušeni paradajz - 60 g
  • masline - 60 g, Kalamata (bez koštica)
  • rukola - 5 šolja
  • čeri paradajz - pola šolje
  • dresing
  • origano - svež (suv) - 1 kašika
  • maslinovo ulje - 120 ml
  • balsamiko sirće - 120 ml
  • so - 1 kašičica
  • biber - pola kašičice, sveže mleven
* merne jedinice

Način pripreme

Skuva se pasulj da bude potpuno gotov.

Počinje se s dresingom. Svi sastojci za njega se samelju u blenderu.

U posudi se pomeša skivani pasulj, isečen sušeni paradajz i isečene masline na četvrtine. Dodaje se malo sosa i meša se.

Na dnu činije za salatu se stave listovi rukole, a u sredinu smesa od pasulja, preliva se delom dresinga, dekoriše se s čeri paradajzom isečenim na polovine. Drugi deo sosa se sipa u posudu za sos kao dodatni preliv po želji.

Beleška: Ako slučajno imate slatko od maslinam može da se doda u jednu polovin salate, kao što sam ja uradila, tako što ćete ih prvo oprati pod hladnom vodom i dodati cele masline. To su sitne masline. Salata dobija veoma prijatan slatko-kiselo-slan ukus, prijatan i nestandardan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: