Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Slani Rolat»Rolat od mesa na bečki način

Rolat od mesa na bečki način

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2173k216
Rolat od mesa na bečki način1 / 2
29/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Možemo da odbranimo diplomski rad na temu Najukusniji mesni rolati i kako tačno napraviti raskošni mesni rolat"

Potrebni sastojci

  • bujon - 1 kocka, teleći
  • mleveno meso - 500 - 600 g
  • jaja - 2 komada
  • čubar - prstohvat
  • konjak - 1 kašika
  • svinjsko meso - 100 g, dimljene grudi (slanina)
  • hleb - 125 g
  • šargarepa - 1 komad
  • prazilik - 1 struk
  • beli luk - 1 čen
  • maslac - 20 g
  • biber
  • so
  • vino - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

1 kocka bujona se rastvara u 200 ml vrele vode. U njemu se natopi 125 g (1 kriška) hleba.

Šargarepa se narenda, praziluk se iseče na kriške, beli luk se istuca. Povrće se izdinsta sa 2 kašike vode na vatri. Nakon što voda provri, dodaje se maslac i ostavlja se da vri još 5-6 minuta. Dodaje se biber.

Mleveno meso se zamesi sa hlebom, napojenim bujonom, dodaju se jaja i čubar i 1 kašika konjaka.

Kalup za kolač se namaže i sipa se pola pripremljenog mlevenog mesa, preko njega se porešđa nadev od povrća i prekriva se drugom polovinim mlevenog mesa. Preliva se vinom i poređaju se parčići dimljene slanine.

Peče se na 180 stepeni oko 30 minuta. Prekriva se folijom za pečenje i peče se još 15 minuta dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: