Grčki Božićni kolač

29/11/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicPočetnik1835
"Ne čekajte do Božića da probate ovaj veličanstveni grčki Božićni kolač "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije16
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 225
  • Pregledi tokom meseca4145
  • Pregledi tokom desmice577
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • šećer - 1 i po šolja
  • maslac - 250 g
  • pomorandže - sok od 4 komada i kora od 2 komada
  • konjak - 4 kašike
  • so - prstohvat
  • čokolada - 100 g
  • orasi - 100 g, mleveni
  • bademi - 100 g, mleveni
  • prašak za pecivo - 20 g
  • soda bikarbona - pola kašičice
  • brašno - 400 g
  • šećer u prahu - za posipanje
  • orasi - mleveni, za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte suve sastojke - brašno, orahe, bademe, čokoladu izlomljenu na male kocke, prstohvat soli i prašak za pecivo.

Odvojeno mikserom umutite meki maslac sa šećerom u vazdušast krem, dodajte jaja (jedno po jedno) uz neprestano mešanje mikserom.

Odvojeno pomešajte sok od 4 pomorandže, konjak, sodu i narendanu koru 2 pomorandže, promešajte ih i dodajte u smesu od jaja.

Počnite da dodajete suve sastojke u etepama uz sporo mešanje špatulom dok se ne dobije ujednačena smesa.

Sipajte smesu u posudu za pečenje (28 cm u prečniku) postavljenu papirom za pečenje i ravnomerno je rasporedite.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 50 minuta, proveravajući da li je gotovo pomoću drvene čačkalice.

Ostavite Božićni kolač da se ohladi, pospite šećerom u prahu i dekorišite mlevenim orasima.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija