Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Krem-kolač sa keksom

Krem-kolač sa keksom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922954k331
Krem-kolač sa keksom
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
29/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Ako znate sočniji kolač od ovog, molimo dajte nam recept"

Potrebni sastojci

  • keks - 200 g,
  • crna čokolada - 50 g
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • skrob - 2 supene kašike
  • sveže mleko - 500 ml
  • vanila - 2 kesice
  • jaja - 4 komada
  • glazura
  • sveže mleko - 2 supene kašike
  • šećer - 4 supene kašike
  • kakao - 2 supene kašike
  • maslac - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

U metalnu posudu izmrvite keks i dodajte šećer u prahu, rendanu čokoladu, skrob i dobro promešajte. Sipajte sveže mleko i stavite posudu na vatru. Kuvajte dok se krem ne zgusne uz neprestano mešanje. Skinite sa vatre i dodajte dve vanile, ostavite smesu da se ohladi.

Odvojite belanca od žumanaca i umutite na penu. Lagano u hladnu smesu dodajte žumanca i promešajte. U njih dodajte penu od belanaca i laganim pokretima mešate odozgo na dole, mešajte dok se ne dobije homogena smesa.

Sipajte smesu u kalaup, namazan i obložen papirom za pečenje, pecite na 180 stepeni u prethodno ugrejanu rernu na oko 30 minuta.

Dok je još topao izvadite ga i prelijte prethodno rastopljenom glazurom.

Za glazuru rastopite maslac na tihoj vatri, dodajte prethodno pomešani šećer, kakao i sveže mleko.

Ugrejte dok ne provri, uz neprestano mešanje dok se ne dobije homogena smesa. Hladan krem-kolač isecite na komade i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: