Parčići svinjetine i krompir u tiganju

30/11/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3055
"Jedno lagano i aromatično brzo jelo, pogodno za ručak ili večeru "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano685
  • Pregledi tokom meseca33
  • Pregledi tokom desmice7
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1/2 kg od vrata, kotleti šnicle
  • krompir - 1/2 kg
  • crveni luk - 1/2 glavice
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • origano - 1 kašičica, suvi
  • majčina dušica - 1 kašičica, suva
  • ljute paprike - 1 komad, usitnjena, zelena (feferon)
  • so
  • biber
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se očisti i iseče na male kocke. Meso se iseče na žilijen.

U velikom tiganju se zagreva masnoća i proprže se kockice krompira, uz povremeno mešanje oko 15 minuta. Dodaje se usitnjen luk i kuva se dok se ne upiju arome oko 1-2 minuta.

Dodaje se meso isečeno mnogo tanko na štapiće, parčiće, izgnječen beli luk, majčina dušica, origano, biber, ljuta paprika i soli se.

Meša se i kuva se dok ne bude gotovo meso, oko 10-15 minuta, da dobije lepu zaprženu koricu.

Drvenom varjačom se prelazi po dnu tiganja da se odvoje lepi hrskavi parčići koji su se zalepili od prženja mesa.

Servira se s parčetom limuna i usitnjenim peršunom.

Beleška: Veoma lagan, brz i izuzetno ukusan alaminut za jedan brz obrok. Ljutina daje predivan pikantan ukus, ali to je po izboru. Nisam imala zelenu ljutu papriku i posula sam s malo feferona.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija