Posna keks torta sa slatkom od šumskih jagoda

30/11/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3143
"Da se ne biste kajali i da ne narušite post jedite samo posne đakonije, kao što je ova sjajna keks torta sa slatkom do šumskog voća "
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano275
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • bademovo mleko - 1 litar
  • keks - 1/2 kg, običan
  • skrob - 1 komad, jagoda
  • šećer - 5 kašika, sa vanilom
  • bademi - 10 - 15 komada, sirovi
  • slatko od šumskih jagoda
  • kokosov maslac - 25 g
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvaramo skrob u 200 ml hladnog svežeg bademovog mleka. Preostalo zagrevamo na vatri. Dodajemo šećer, u čiju sam teglu dodavala štapiće iskorišćene vanile. Promešamo i skrob dok se ne dobije gladak krem srednje guste konzistencije.

Bademi su natopljeni prethodne večeri, zato se mnogo lako ljušte. Sameljemo ih u secku i dodajemo u krem zajedno sa grudvom maslaca. Dobro promešamo da ne dozvolimo da se formira korica.

U vatrostalnu posudu, srazmernu veličini i količini keksa, sipamo krem. Rasporedimo ga ravnomerno po dnu i poređamo red keksa. Preko njih raspršimo voće iz slatka. Njihova količina ne treba da dominira, da ne bi bio previše sladak i težak desert.

Ponovo rasporedimo red krema i tako ređamo do poslednjeg sloja keksa.

Odozgo završimo i zagladimo kremom. Aranžiramo sa jagodama iz slatka.

Uvijamo streč folijom i ostavljamo dezert da odstoji. Nakon oko 3-4 sata stavljamo u frižider.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija