Francuski klafuti od trešanja

30/11/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3750
"Lak francuski dezert za letnje dane - tačno vam je to potrebno "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano363
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • trešnje - 600 g, očišćene (višnje), sveže
  • maslac - 30 g (2 kašike), istopljen
  • jaja - 4 komada
  • sveže mleko - 240 ml
  • brašno - 100 g (3/4 šolje)
  • so - četvrtina kašičice
  • šećer - 100 g (1/2 šolje)
  • vanila
  • ekstrat badema - kapljica
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite okruglu posudu za pečenje prečnika 26 cm, potpuno podmazanu maslacem (takođe i zidovi posude) i posutu sa 2 kašike šećera svuda raspoređenog.

Ne radi se mikserom, već žicom za mućenje.

Jaja se umute sa šećerom i prstohvatom soli. Dodaje se brašno, meša se dok se ne upije, sledi mleko, vanila i ekstrakt badema i meša se dok se ne dobije kremasta smesa. Maslac se dodaje istopljen na sobnoj temperaturi. Smesa podseća na testo za palačinke. Trešnje se sipaju u posudu za pečenje, a odozgo se izliva smesa.

Peče se na 170 stepeni oko 40-45 minuta. Ohladi se i posipa se šećerom u prahu.

Beleška: Lak francuski dezert za letnje dane. Sastojaka je malo i uvek su na raspolaganju u svakoj kući, a to su jaja, brašno, mleko i malo maslaca.

Voće se može zameniti - osim trešanja, može se pripremiti i sa višnjama, lepim šljivama ili breskvama.

Koristila sam zamrznute trešnje.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti