Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Klafuti»Francuski klafuti od trešanja

Francuski klafuti od trešanja

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2133k202
Francuski klafuti od trešanja
Fotografije: marcheva14
1 / 3
30/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Lak francuski dezert za letnje dane - tačno vam je to potrebno"

Potrebni sastojci

  • trešnje - 600 g, očišćene (višnje), sveže
  • maslac - 30 g (2 kašike), istopljen
  • jaja - 4 komada
  • sveže mleko - 240 ml
  • brašno - 100 g (3/4 šolje)
  • so - četvrtina kašičice
  • šećer - 100 g (1/2 šolje)
  • vanila
  • ekstrat badema - kapljica
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite okruglu posudu za pečenje prečnika 26 cm, potpuno podmazanu maslacem (takođe i zidovi posude) i posutu sa 2 kašike šećera svuda raspoređenog.

Ne radi se mikserom, već žicom za mućenje.

Jaja se umute sa šećerom i prstohvatom soli. Dodaje se brašno, meša se dok se ne upije, sledi mleko, vanila i ekstrakt badema i meša se dok se ne dobije kremasta smesa. Maslac se dodaje istopljen na sobnoj temperaturi. Smesa podseća na testo za palačinke. Trešnje se sipaju u posudu za pečenje, a odozgo se izliva smesa.

Peče se na 170 stepeni oko 40-45 minuta. Ohladi se i posipa se šećerom u prahu.

Beleška: Lak francuski dezert za letnje dane. Sastojaka je malo i uvek su na raspolaganju u svakoj kući, a to su jaja, brašno, mleko i malo maslaca.

Voće se može zameniti - osim trešanja, može se pripremiti i sa višnjama, lepim šljivama ili breskvama.

Koristila sam zamrznute trešnje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: