Ukusna pečena skuša sa lukom i šargarepom

30/11/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3220
"Ne može da bude lakše i uksnije Arome ovog recepta će probutiti svaki ukus "
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 956
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • skuša - 2 komada
  • crveni luk - 1 glavica
  • žuti luk - 1 glavica
  • šargarepa - 6 komada
  • selen - 1 kašičica
  • biber - prstohvat
  • limun - pola komada
  • ulje - ili maslinovo ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite skuše od iznutrica, dobro ih operite i raspolovite po kičmenom stubu. Pospite parčiće ribe solju, selenom i biberom.

Isecite dve vrste luka na parčiće, a šargarepe na kružiće.

U ogdovarajuću posudu za pečenje sipajte ulje ili maslinovo ulje, luk i šargarepe, pospite solju i promešajte.

Dodajte jednu šolju vode i poređajte parčiće ribe, zacepite kožu na nekoliko mesta.

Ponovo pospite začinima, ako volite zasićeniju aromu, odozgo stavite parčiće limuna i šargarepe.

Pecite u umerenoj rerni dok ne porumeni.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija