Trouglaste kiflice sa bundevom

30/11/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj2200
"Bogatog ukusa i neodoljive arome - kako da ne pojedeš sam celu posudu trouglastih kiflica "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano120
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 260 g
  • smeđi šećer - 100 g, svetli
  • đumbir - pola kašičice
  • cimet - pola kašičice
  • prašak za pecivo - tri četvrtine kašičice
  • soda za hleb - pola kašičice
  • so - četvrtina kašičice
  • maslac - 113 g, hladan, na kocke
  • čokoladni mlečni čips - 115 g
  • puter mleko - 80 - 120 ml, hladno
  • pire od bundeve - 120 g
  • vanila
  • semenke bundeve - za posipanje
  • bademi - filirani, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 200 stepeni; Pljosnata posuda za pečenje pokrivena papirom za pečenje; Ne radi se mikserom.

1. Parčići bundeve se peku u rerni dok ne budu gotovi. Viljuškom se izgnječe u pire i ostave u cediljki da se ocede od vode oko 2-3 sata ili tokom cele noći.

2. U posudu se sipa brašno, šećer, svi začini, soda, prašak za pecivo i so. Promeša se žičanom mutilicom.

3. Hladni maslac se iseče na kocke i doda se u smesu sa brašnom. Ručnim mikserom ili viljuškom se pretvori u mrvice.

4. Dodaje se i čokoladni čips.

5. U posudi se pomeša pire od bundeve i 80 ml puter mleka. Promeša se. Drugi deo puter mleka se sačuva i ako je neophodno dodaje se naknadno. Smesa sa bundevom se dodaje u mrvice od brašna i pomoću pljosnate špatule se skuplja testo, a nakon toga se blago rukama zamesi u samoj posudi, da se formira lopta. Testo je lepljivo zato se ruke posipaju brašnom. Ako je ipak previše suvo može da se doda 1 do 2 kašike puter mleka.

6. Gotovo testo se prebaci na malo brašna i mesi još sasvim lagano bez mnogo pritiskanja. Oblikuje se u krug prečnika 18 cm. Nožem se iseče na pola, a svaki deo se iseče na trouglove, oko 4-5 komada. Kiflice se stavljaju u posudu za pečenje, namažu se svežim mlekom i pospu se semenkama i filiranim bademima.

Peče se na 200 stepeni - 20 minuta dok ne postanu zlatasto-braon.

Beleška: Jedna veoma jednostavan recept, ali s predivnim rezultatom hrskavih veoma aromatičnih kiflica sa lepom zasićenom žutom bojom i iznutra vlažnom strukturom. Kiflice su dobre uz jutarnju kafu.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija