Svinjski ragu u đuvečari

03/12/2017
"Za šta je đuvečara napravljena, ako ne za to da bude do vrha popunjena krtim svinjskim raguom?"
Priprema20 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno140 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano489
  • Pregledi tokom meseca489
  • Pregledi tokom desmice33
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • svinjski ragu - 1.2 kg
  • krompir - 500 g
  • praziluk - 1 struk
  • luk - 1 velika glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • paradajz sos - 2 supene kašike
  • ulje - 2/2 šolje
  • so
  • biber
  • šarena so
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite ragu u odgovarajuću posudu i kuvajte dok ne bude polugotov.

Oljuštite praziiluk, luk i krompir. Očistite i šargarepu.

Operite povrće i isecite na ogdovarajuće komade.

Na dno glinene đuvečare stavite praziluk i luk, odozgo - šargarepu i krompir. Začinite solju i mlevenim biberom.

Dodajte paradajz. Poređajte ragu preko povrća. Prelijte uljem. Precedite bujon i sipaje dok ne pokrije povrće.

Poklopite đuvečaru i stavite u rernu. Pecite oko 2 sata dok ne bude gotovo.

Prilikom serviranja jelo pospite šarenom solju.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija