Kolač od limuna sa belancima i maskarponeom

04/12/2017
"Toliko je čaroban i savršen - sa zasićenim ukusom i mekanom teksturom, ovaj kolač je nešto specijalno"
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije7
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano350
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Umutite belanca sa prstohvatom soli na mekan sneg. Kad okrenete posudu, ona treba da stoje čvrsto, a ne da se razlivaju.

Malo po malo sipajte 45 grama šećera u prahu u njih, nemojte prestajati da mutite.

2. U posebnu posudu stavite maskarpone, ulje, sveže mleko, vanilu, kristal šećer i veći deo soka od limuna plus deo kore - fino izrendane. Na najvećoj brzini miksera ponovo mutite i tu smesu.

3. U nju u delovima dodajte brašno, prosevajući ga sa praškom za pecivo. Biće gusto, ali nemojte se brinuti. Možete odvojiti mali deo brašna da dodate na kraju.

4. Počnite da dodajte malo po malo belanaca u drugu smesu, laganim pokretima da bi ostala što mekša. Koristite silikonsku ili drvenu kašiku, nikako mikser. Ako vam je ostalo brašna sada je trenutak da ga dodate na isti način - laganim pokretima spatule.

5. Namažite i pospite brašnom relativno mali kalup za kuglof, procenite u zavisnosti od količine smese, koju ste dobili, imajte u vidu da će dosta nadoći.

6. Sipajte smesu i pecite na 180 stepeni oko 30 minuta ili proverite čačkalicom za zube. Nemojte otvarati rernu prvih 25 minuta da proveravete. Sačekajte da se ohladi i izvadite iz kalupa.

7. Pomešajte kašiku šećera u prahu sa sokom od preostalog limuna i mešajte da se dobije kašica. Ako vam se čini da je retka ili previše gusta, dodajte još šećera ili soka. Po želji obojite žutom poslastičarskom bojom.

8. Prelijte kolač odozgo smesom i ukrasite sa još izrendanog limuna. Dobija se veoma mekan kolač sa svežim mirisom limuna i nežnom bojom.

Neka vam je slatko!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti