Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Iznutrice»Meze»Dinstani svinjski jezik sa škembićima u maslacu i luku

Dinstani svinjski jezik sa škembićima u maslacu i luku

ZoriZori
Guru
7272345k206
Dinstani svinjski jezik sa škembićima u maslacu i luku
Fotografije: Zori
1 / 4
05/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Zašto da pripremate samo jezik, kada u tiganj možete staviti i škembiće"

Potrebni sastojci

  • svinjski jezik - 1/2 kg
  • svinjski škembići - 1 kg
  • crni luk - 3 velike glavice
  • belo vino - 1/2 šolje
  • maslac - 70 g
  • ulje - 2 supene kašike
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • lovorov list - 2 komada
  • piment - 4 - 5 zrna
  • biber - 1/2 kašičice, mleven
* merne jedinice

Način pripreme

Lepo operite škembiće i jezik i skuvajte ih u ekspres loncu sa nekoliko zrna pimenta i lovorovoim listom.

Ako ih kuvate u običnoj šerpi, oduzeće vam mnogo više vremena. Odmah nakon što se skuva, dok je jezik još uvek topao, oljuštite ga i očistite. Isecite jezik i škembiće na komade.

Možete prethono da ih pripremite u većoj količini i da ih zamrznete.

U tiganju ugrejte 2 supene kašike ulja i dodajte maslac. Stavite prvo crni luk, isečen na polumesece da se proprži i kad luk postane zlatan, prebacite ga rešetkastom kašikom i ravnomerno rasporedite na tanjire.

U istoj masti nekoliko minuta propžite jezik, isečen na komade ii škembić i nakon toga dodajte belo vino. Pospite ih solju i biberom po ukusu i ostavite na još nekoliko minuta poklopljene.

Rasporedite na tanjire, ukrasite listovima sveže zelene salate i ljutim paprikama i servirajte toplo.

Servirajte sa vinom ili pivom.

Prijatno i živeli!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: