Babina pogača sa sodom

05/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3200
"Jedna od najstrožije čuvanih babinih tajni - tačan recept za najukusniju pogaču od sode "
Priprema10 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno60 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 047
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 400 g
  • soda bikarbona - 1 ravna kašičica
  • so - 1 izvršita kašičica
  • brašno - oko 650 g
* merne jedinice

Način pripreme

Izmešajte kiselo mleko sa sodom i ostavite da naraste, nakon čega postpeno počinjete da dodajete deo brašna i so, prestajući da mešate.

Dodajte još malo brašna, dok testo ne postane dosta gusto. Preostalo brašno sipajte na radnu površinu i preko njega sipajte gusto testo, nakon toga počnite da mesite dok se ne upije svo brašno.

Stavite papir za pečenje u posudu za pečenje i prebacite oblikovan hleb. Obavezno napravite nekoliko razreza u testu. Tako će hleb bolje da se ispeče.

Stavite pogaču u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni. Pecite oko 45 minuta ili dok ne bude gotovo. Ispečen hleb pokrijte čistom krpom i ostavite tako pola sata.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija