Zapečena skuša sa krompirom i koricom od kačkavalja

07/12/2017
"Najukusnije sačuvajte za drage ljude "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano30
  • Pregledi tokom meseca30
  • Pregledi tokom desmice11
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Krompir skuvajte sa korom, oljuštite ga i isecite na dva dela. Svaku ribu očistite i oblikujte po dva fileta. Kuvajte u posoljenoj vodi 10 minuta i dobro ocedite.

U posudu krupnije izrendajte kačkavalj, dodajte majonez, origano, biber, iseckan peršun, sok od limuna i izrendanu koru đumbira i čenove belog luka.

Promešajte viljuškom. U široki pleh namazan uljem poređajte polovine krompira, pospite himalajskom solju, a u sredinu - filei oseđene ribe.

Kašikom rasporedite nadev preko ribe i krompira. Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok nadev ne dobije zlatnu boju i dok se kačkavalj ne zapeče.

Servirajte porciju ribe sa prilogom od krompira i kriškama limuna.

Veoma ukusno i jednostavno za pripremu, serviramo sa čašom belog vina.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija