Svinjetina sa pirinčem, zeljem i pečurkama

07/12/2017
"Doktor je rekao da jedemo povrće, zato smo pripremili ovo odlično jelo od povrća, koje smo posuli sa malo svinjetine za miris "
Priprema10 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano85
  • Pregledi tokom meseca85
  • Pregledi tokom desmice28
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 600 g, za kuvanje
  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • pečurke - 250 g
  • zelje - 200 g (zamrznuto)
  • paradajz - 1 šolja, iz konzerve
  • pirinač - 1 šolja
  • so
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • biber
  • ulje
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isecite na komade srednje veličine, stavite u šerpu sa malo pirinča i vode da se dinsta. Pospite sa malo soli i kad se meso skuva, izvadite ga i na njegovo mesto stavite očišćene i sitno isečene luk i šargarepu.

Kad omekšaju dodajte pečurke, isečene na kriške. Kad omekšaju dodajte odmrznuto zelje. Povrće promešajte, pospie alevom paprikom, ponovo promešajte i nakon toga dodajte paradajz.

Pirinač operite i sipajte u povrće. Sipajte još jednu šolju vode i kad je pirinač upije sipajte još dve čaše. Jelo začinite solju i biberom.

Meso vratite u šerpu, temperaturu smanjite i kuvajte dok pirinač ne provri.

Gotovo jelo pospite svežim peršunom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija