Bakalar u rerni sa krompirom i jabukama

07/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicPočetnik1835
"Prefinjeno, raznobojno i toliko ukusno da obavezno treba da ga probate "
Priprema20 min.
Kuvanje43 min.
Ukupno63 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano34
  • Pregledi tokom meseca34
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • bakalar - 430 g, fileti (4 komada)
  • krompir - 2 komada, veliki, srednji
  • luk - 1 glavica, crveni, mali
  • jabuka - 1 komad
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • čili - 1 komad, suva papričica
  • maslinovo ulje - 4 kašike + za mazanje ribe
  • maslac - 13 g
  • sok od limuna - od pola limuna ili po ukusu
  • biber - po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašičica, izvršita
  • so - po ukusu
  • konjak - 4 kašičice
  • divlji luk - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

1. Operite i osušite filete ribe. Možete da koristite one s kožom ili bez. Natrljajte ih maslinovim uljem i solju i stavite u frižider.

2. Skuvajte krompir, ali ga nemoje raskuvati. Oljuštite i isecite na šajbne debljine malo veće od centimetar. Pospite dno odgovarajuće posude za pečenje (najbolje glinene posude) sa malo maslinovog ulja, poređajte krompir, posolite ga, pospite preko njega biber i alevu papriku i namrvite suvu ljutu papričicu. Beli luk isečen na kružiće takođe rasporedite.

3. Isecite crveni luk i jabuku na kolutove (otklonite semenke) i zagrejte ostatak maslinovog ulja s maslacem. Zapržite prvo luk dok blago ne preplane, nakon toga ga sklonite i u istu masnoću stavite jabuke. Povećajte vatru, da se brzo uhvati boja s obe strane (okrećite kružiće pažljivo da se ne polome). Izvadite i njih iz tiganja, a u njega nalijte sok od limuna i odmah sklonite s vatre. Začinite tu smesu s malo soli.

4. Poređajte ribu preko krompira i stavite po kašiku konjak na svaki file. Rasporedite luk i jabuku i prelijte smesom od masnoće i limunovog soka.

5. Ispecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 12-13 minuta i servirajte ukrašavajući svaku porciju strukom divljeg luka.

Prijatno!slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija