File od bele ribe s pečurkama i topljnim sirom

07/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicPočetnik1835
"Ukusno je - nema spora!"
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano88
  • Pregledi tokom meseca88
  • Pregledi tokom desmice24
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • bela riba - 400 g, file
  • crni luk - 1 glavica
  • pečurke - 250 g, sveže
  • ulje - 100 ml
  • krem supa - 1 kesica, od pečuraka
  • topljeni sir - 200 g
  • biber - 1/2 kašičice
  • so
  • belo vino - 100 ml
  • peršun - 3 struka
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćene pečurke i luk isecite na sitno, izdinstajte u posudi za pečenje u kojoj ćete peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Opranu belu ribu isecite na parčiće veličine po želji, posolite i poređajte preko izdinstanih pečuraka i luka.

Krem supu rastvorite prema uputstvu, dodajući biber i belo vino, sa dobijenom smesom prelijte ribu.

Topljeni sir isecite na tanke krugove i njima prekrijte celu posudu.

Jelo pecite na 200 stepeni 30 minuta.

Nakon što izvadite posudu iz rerne pospite sitno iseckanim peršunom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija