Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Namaz»Lagan vegetarijanski kavijar

Lagan vegetarijanski kavijar

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2117k396
Lagan vegetarijanski kavijar
Fotografije: GERGANA YaNKOVA
1 / 2
07/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
3
"Možemo da postimo, ali od ukusnog mezeta nikad ne odustajemo"

Potrebni sastojci

  • griz - 100 g
  • peršun
  • limun - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 60 ml
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu stavljamo oko 1 šolju vode i sipamo griz da vri. Kuvanje se nastavlja dok ne nabubri. Za to vreme ga neprestano mešamo.

Iseckamo peršun na sitno, narendamo koru od limuna na rende, a sok iscedimo.

Kada je griz već ohlađen dobro ga promešamo i dodamo ulje u tankom mlazu, nakon toga dodajemo i luk, koru od limuna, peršun, so i biber i ponovo promešamo.

Gotovo jelo ostavljamo da odstoji nekoliko sati u frižideru i nakon toga ga serviramo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: